MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Varčno bivanje in trajnostna gradnja

 • Hladni dnevi: ne pozabite na ta opravila
  by Nadja Jurca on 28. novembra, 2021

  Čeprav že stiska mraz, je na vrtu, preden popolnoma zaspi, še kar nekaj opravil, ki jih je treba opraviti. Pripravite ptičjo krmilnico. Tako boste lahko preko zime pomagali pticam, da bodo lažje preživele do pomladi, ko jih znova čaka obilica hrane. Krmilnica naj bo postavljena tako, da mačkam ne bo preprosto dosegljiva. Ima naj dovolj Prispevek Hladni dnevi: ne pozabite na ta opravila izvira s portala MojPrihranek.si.

 • 7 trikov za čisto kopalnico
  by Žiga Kastelic on 27. novembra, 2021

  Čiščenje kopalnice je lahko precej zabavno opravilo, a se pogosteje zgodi, da gre za dolgotrajno in težko opravilo. Če ste bili dlje časa odsotni ali preprosto niste imeli časa za čiščenje, je pametno poznati nekaj trikov. Ti vam bodo pomagali pri čiščenju tistih najbolj umazanih predelov kopalnice in pospešili celoten proces. Čiščenje kopalnice še ni Prispevek 7 trikov za čisto kopalnico izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Prehod na zeleno: Kako države prehajajo na elektrifikacijo vozil?
  by Žiga Kastelic on 26. novembra, 2021

  Medtem, ko so nekatere države že močno prestopile mejo uporabe električnih vozil, se nekatere na to šele privajajo. Avtomobili na bencinski pogon se tako zelo počasi poslavljajo, nekje hitreje in drugje močno počasneje. Večina držav je še vedno nekje vmes oziroma na polovici. Države in podjetja tako morebitnim novim kupcem prinašajo subvencije in prihajajoče zakone. Prispevek Prehod na zeleno: Kako države prehajajo na elektrifikacijo vozil? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Osvežite pletenine brez pranja
  by Nadja Jurca on 26. novembra, 2021

  Puloverji, volnene jope in druga zimska oblačila ter plašči, ki so več kot pol leta stali v omari, zagotovo ne dišijo več prijetno. Nasprotno – utegnejo celo nekoliko zaudarjati. Ni treba, da jih zato nosite v čistilnico ali perete na roke. Pred vami je nekaj nasvetov, kako brez pretiranega truda in poceni osvežiti ozimska oblačila. 1. Zamrzovalnik Prispevek Osvežite pletenine brez pranja izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kako in zakaj očistiti radiator?
  by Nadja Jurca on 25. novembra, 2021

  Odstranjevanja prahu, ki se je nabral za radiatorjem in v njem, se lahko lotite s posebnimi omeli, lahko pa uporabite preprost trik – prah odpihnete. Kako? Na tla pod radiator postavite rahlo navlaženo brisačko. Nato s sušilcem za lase odpihnite prah izza radiatorja od zgoraj navzdol. Bodite natančni in ne hitite. Naj sušilec za lase Prispevek Kako in zakaj očistiti radiator? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Prenavljate dom? Čaka vas sanjsko pohištvo po znižanih cenah!
  by Pohištvo Il Ambienti on 25. novembra, 2021

  Pohištvo je srce vsakega doma, saj prava izbira opreme pričara dom, kot si ga želimo. Nakup novega pohištva pa lahko povzroči kar nekaj stresa, saj gre za veliko odločitev. Izbrati želimo pohištvo, ki bo kakovostno, pri čemer pa želimo plačati le toliko, kot si to lahko privoščimo. Na srečo kompromisi niso vedno potrebni, saj lahko Prispevek Prenavljate dom? Čaka vas sanjsko pohištvo po znižanih cenah! izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Test otroških varnostih sedežev zima 2021
  by Žiga Kastelic on 25. novembra, 2021

  AMZS je opravil test sedemindvajsetih otroških sedežev, ki je v zimskem času še kako pomemben. Otroški sedež mora zagotavljati visoke standarde kakovosti, varnosti in drugih dejavnikov. Ob vse širšem izboru otroških sedežev na tržišču so taki testi še kako pomembni pri izbiri in končnemu nakupu. Tako kot se je AMZS spomladi potrudil v testu otroških Prispevek Test otroških varnostih sedežev zima 2021 izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Priprava robotske kosilnice na zimo
  by Žiga Kastelic on 25. novembra, 2021

  Robotske kosilnice se morajo v hladnejših dneh skriti pred mrazom, pripraviti na zimovanje in novo sezono. Ker trave ne bo več potrebno kositi, je treba poskrbeti le še za vašo robotsko kosilnico. Pri sami pripravi kosilnice na zimo je kar nekaj korakov, ki jih je potrebno opraviti pred zimskim spanjem robotske kosilnice. V nadaljevanju najdete Prispevek Priprava robotske kosilnice na zimo izvira s portala MojPrihranek.si.

 • V novembru do gratis termostata, nižjih stroškov ogrevanja in večjega udobja
  by KOOP trgovina, d. o. o. on 23. novembra, 2021

  Za prijetno in udobno bivanje je idealno, da ima vsak prostor prilagojeno temperaturo. To lahko dosežemo z lastnim, neodvisnim virom ogrevanja, ki prinaša popolno svobodo pri regulaciji temperatur v različnih prostorih. Za takšen vir ogrevanja veljata električno talno gretje in ogrevanje z IR-paneli, ki ju lahko tudi poljubno kombiniramo ter tako dosežemo še boljše bivalno udobje glede na Prispevek V novembru do gratis termostata, nižjih stroškov ogrevanja in večjega udobja izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Avtobusna postaja z več kot 100 električnimi polnilnicami
  by Žiga Kastelic on 23. novembra, 2021

  Polnjenje električnih avtomobilov je veja avto industrije, ki z vsakim dnem napreduje in obenem mora napredovati. Zaradi vse večjega števila električnih avtomobilov, ki so na cestah in prihajajočih omejitvah vozil na fosilna goriva, bo potrebno za ta vidik poskrbeti. Tako kot so bile do danes v uporabi bencinske črpalke, se bodo morale razširiti tudi električne Prispevek Avtobusna postaja z več kot 100 električnimi polnilnicami izvira s portala MojPrihranek.si.