Moj prihranek

Moj prihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani Moj prihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

MojPrihranek.si Varčno bivanje in trajnostna gradnja

 • Kako z malo denarja vzpostaviti pametni dom?
  by Žiga Kastelic on 23. junija, 2021

  Za to, da svoje domovanje spremenite v pametni dom ne rabite zapraviti celega premoženja. Če želite, ga sicer lahko, a veliko cenejša in preprostejša izbira je upoštevanje nasvetov, ki smo jih pripravili za vas. S prvimi koraki vstopite v pametni svet svojega stanovanja ali hiše. Poskrbite, da si boste življenje olajšali in privarčevani čas izkoristili Prispevek Kako z malo denarja vzpostaviti pametni dom? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Izkoristite deževnico in prihranite pri stroških vode!
  by Tims Lovše, d. o. o. on 22. junija, 2021

  Obupavate nad stroški vode, ki se med poletnimi meseci močno povišajo? V tej vročini se potrebe po vodi povečajo, saj je treba zalivati vrt, opere se več perila, in kar naenkrat ugotovimo, da so stroški vode ogromni. Na srečo lahko to spremenite na enostaven način – z zbiranjem deževnice! Letno na naše področje pade milijone Prispevek Izkoristite deževnico in prihranite pri stroških vode! izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Najvišje stavbe na svetu
  by Žiga Kastelic on 22. junija, 2021

  Ljudje smo že od nekdaj fascinirani z rekordi in višino. Oboje smo združili z grajenjem visokih stolpnic in nebotičnikov. Če se nam slovenski Intercontinental hotel v Ljubljani zdi visok, je bolje, če si ne predstavljamo kako bi bile pri nas videti najvišje stavbe tega sveta. Za čim lažje predstavljanje pa smo sestavili lestvico desetih najvišjih Prispevek Najvišje stavbe na svetu izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Naj vas to poletje hladi klima, ki ne piha!
  by Tratnjek d.o.o. on 21. junija, 2021

  Doživite popolno temperaturo z inovativnimi tehnološkimi rešitvami Samsung Samsung Wind-Free klimatske naprave so edinstvene na trgu, saj so zasnovane tako, da v načinu Wind-Free zrak prijetno razpršijo skozi 23.000 luknjic in tako porabnikom omogočijo, da ne čutijo neprijetnega občutka hladnega pihanja. Letošnja novost na trgu pa je izboljšana klimatska naprava WindFree™ Pure 1.0, ki  je Prispevek Naj vas to poletje hladi klima, ki ne piha! izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Te hrane psi NE smejo jesti!
  by Žiga Kastelic on 21. junija, 2021

  Večina naših kosmatinčkov ima pripravljeno hrano, najbolj pogosto so to konzerve in briketi. Mnogokrat pa se na njegovem meniju znajde tudi hrana, ki jo sami skuhamo. A pri tem moramo zelo paziti, saj pes ne sme jesti kar vsega. Veliko snovi mu lahko zelo škoduje, zato smo pripravili seznam hrane, ki je pes ne sme Prispevek Te hrane psi NE smejo jesti! izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Novi Gradbeni zakon prinaša možnost krajšega postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja
  by Nadja Jurca on 21. junija, 2021

  Novi Gradbeni zakon prinaša številne izboljšave in spremembe. Med drugim razbremenjuje administracijo in predstavlja podlago za učinkovitejše izvajanje postopkov v zvezi z gradnjo. Pred vami je nekaj najpomembnejših sprememb. Možnost pridobitve gradbenega dovoljena po skrajšanem ugotovitvenem postopku v roku 30 dni v skladu z Zakonom o upravnem postopku (ZUP) ter njihova obravnava prek državnega oblaka Prispevek Novi Gradbeni zakon prinaša možnost krajšega postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Hrvaški Rimac Nevera je prava pošast (galerija)
  by Žiga Kastelic on 20. junija, 2021

  Električno super vozilo Nevera, ki jo je ustvarilo hrvaško podjetje Rimac navdušuje cel svet. Izjemen primerek športnega avtomobila, ki je hitrejši od formule, a veliko bolj enostaven za voziti. Še pred nekaj tedni koncept, zdaj različica, ki bo izpraznila večino denarnic. 2 milijona za najbolj priljubljen avto ta hip. Bi ga kupili, če bi imeli Prispevek Hrvaški Rimac Nevera je prava pošast (galerija) izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Poltovornjak z 12 m2 šotora je prava izbira za kampiranje
  by Žiga Kastelic on 19. junija, 2021

  Sodelovanje dveh izjemno aktualnih podjetij je prineslo ekstremno zanimive rezultate. Kalifornijsko startup podjetje Alpha se je združilo s nemškimi proizvajalci šotorov Heimplanet in ustvarilo pol tovornjak in pol šotor z imenom Wolf+ Cloudbreak. Če vas je kdaj zanimalo kampiranje in vožnja, potem je to pravo vozilo za vas. Wolf+ Cloudbreak je plod sodelovanja Alpha je Prispevek Poltovornjak z 12 m2 šotora je prava izbira za kampiranje izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Je čas za sanacijo ravne strehe?
  by Bauder GmbH on 19. junija, 2021

  Ravne strehe zahtevajo posebno pozornost, njihovo sanacijo pa lahko zaupamo le strokovnjakom. Že začetni pregled in ocena stanja namreč zahtevata veliko izkušenj in strokovnega znanja. Če želimo ravno streho sanirati na optimalen in ekonomičen način, moramo delo prepustiti specialistom. Pri delu je namreč treba upoštevati tudi standarde in strokovne pravilnike ter zagotoviti nadaljnjo uporabo brez Prispevek Je čas za sanacijo ravne strehe? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Prezračevalni ventilator z evaporacijskim hlajenjem COOLER 9100
  by Profarm Košenina on 18. junija, 2021

  Ste že spoznali ventilatorje, ki za hlajenje uporabljajo vodo, ki jo v obliki drobnih kapljic pršijo po prostoru? Je tudi vas to pršenje motilo? Predstavljamo zmogljiv ventilator COOLER 9100, ki poleg učinkovitega prezračevanja nudi tudi evaporacijsko vodno hlajenje. Princip hlajenja temelji na kroženju vode, ki se črpa iz integriranega 80 litrskega zalogovnika na hladilno satje, Prispevek Prezračevalni ventilator z evaporacijskim hlajenjem COOLER 9100 izvira s portala MojPrihranek.si.