MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Najbolj ažurne novice o trajnostnem bivanju

 • Kaj je aromat za sladoled?
  by Rokmar d. o. o. on 16. avgusta, 2022

  Tako kot pri vsaki hrani, so tudi pri sladoledu ključni elementi njegove sestavine in način priprave. Okus je tisti, ki odličen sladoled loči od povprečnega in nas prepriča, da ga želimo še poskusiti. Pri okusu se osredotočamo predvsem na aromate, ki poskrbijo, da so naše brbončiče zadovoljne. Kaj sploh so aromati in kakšna je njihova Prispevek Kaj je aromat za sladoled? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kaj storiti proti osam?
  by Nadja Jurca on 16. avgusta, 2022

  Photo by Alexas_Fotos on PixabayVerjetno ste že opazili, da je letos še posebej veliko os. Zmotijo nas med počitkom na domačem vrtu ali v loaklu, še posebej nadležne postanejo, če imamo na mizici sladke pijače in hrano. Načeloma ne bodo človeku storile nič, lahko pa postanejo agresivne. Ose agresivne postanejo, ko se počutijo ogrožene: razdražijo se, če mahamo, ko Prispevek Kaj storiti proti osam? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Znova malenkost nižje cene pogonskih goriv
  by Nadja Jurca on 15. avgusta, 2022

  S torkom prihajajo malenkost nižje cene bencina in dizla, pocenitev pa bo zaradi višjih dovoljenih marž in vnovičnega obračunavanja dveh dajatev manjša, kot bi želeli. Rahla pocenitev je že četrta zapored in se za naslednje 14-dnevno obdobje tokrat zaradi ponedeljkovega praznika začenja v sredo. Po izračunih časnika Finance naj bi regulirana cena litra 95-oktanskega bencina Prispevek Znova malenkost nižje cene pogonskih goriv izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Padel je nov rekord Nürburgringa!
  by Žiga Kastelic on 15. avgusta, 2022

  Novi rekord Nurburgringa ponovno pripada Porscheju Photo by on porscheElektrična vozila se že nekaj let borijo za najboljši rezultat na legendarnem nemškem dirkališču Nürburgring. Zdaj je najnovejši rekord pri EV vozilih postavil prav Nemec, Porsche Taycan Turbo S. Predhodnega lastnika rekorda pri električnih produkcijskih avtomobilih je prehitel za kar dve sekundi. Novi rekorder Nürburgringa je ponovno Porsche 20,8 kilometra dolg krog Nürburgringa je Porsche Prispevek Padel je nov rekord Nürburgringa! izvira s portala MojPrihranek.si.

 • ISO 50001 – Sistem upravljanja z energijo
  by Slovenski institut za kakovost in meroslovje, Ljubljana on 15. avgusta, 2022

  Photo by monkeybusinessimages on iStockEnergija je eden izmed največjih izzivov sodobne družbe. Je tema mnogih pogovorov na področju trajnostnega razvoja, družbene odgovornosti, predvsem pa na področju stroškovne učinkovitosti. Mednarodni standard ISO 50001:2018 pomaga organizacijam vzpostaviti sisteme in postopke, ki so potrebni za izboljšanje energetske učinkovitosti. Sistematično upravljanje energije naj bi privedlo do zmanjšanja stroškov za energijo in do zmanjšanja Prispevek ISO 50001 – Sistem upravljanja z energijo izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Trik za vedno dišeče stranišče
  by Nadja Jurca on 14. avgusta, 2022

  Photo by Tama66 on PixabayOb izobilju dišav na tržišču pozabljamo na čisto preproste načine, kako odišaviti prostor. Predvsem pri straniščih – številni imajo sicer urejeno prezračevanje, a nimajo okna, drugi nimajo niti prezračevanje – se je težko izogniti zatohlosti, kupljene naprave pa imajo pogosto premočan vonj. Obstaja način, s katerim boste omenjeni prostor nežno odišavili in rešili zagato. Vzemite Prispevek Trik za vedno dišeče stranišče izvira s portala MojPrihranek.si.

 • 4 razlogi za nakup obnovljene računalniške opreme
  by PoceniPC on 12. avgusta, 2022

  Obnovljena računalniška oprema prinaša številne prednosti Photo by sytnik on iStockNakup računalnika je že sama po sebi zelo naporna naloga. Potrebno je ustreči marsikaterim željam in dejavnikom, žal pa prevečkrat spregledamo nakup obnovljene opreme. Slednja prinaša veliko prednosti, na katere bodo kupci v prihodnosti verjetno bolj pozorni, in sicer zaradi več razlogov. Eden izmed njih je trenutno tudi digitalni bon 22. Katere prednosti prinaša nakup Prispevek 4 razlogi za nakup obnovljene računalniške opreme izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Slabe plati klimatskih naprav
  by Maja Matuha on 12. avgusta, 2022

  Klimatske naprave so postale že praktične nepogrešljiv del našega vsakdana, imamo jih doma, v avtih, službah, pa tudi drugih zaprtih prostorih, kot so denimo trgovine, zdravstveni domovi ipd. Ob vse pogostejših vročinskih valovih nam klime olajšajo dan, še posebej tistim najranljivejšim. A s klimo je potrebno ravnati pravilno in se ob tem zavedati tudi njenih Prispevek Slabe plati klimatskih naprav izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Bo to najcenejši električni avto v Evropi?
  by Žiga Kastelic on 12. avgusta, 2022

  Dartz Froggy želi postati najcenejši električni avto v Evropi Photo by dartz on dartzLatvijsko podjetje Dartz je razkrilo svojega novega kabrioleta, ki naj bi bil najcenejše električno vozilo v Evropi. Avtomobil Freze Froggy Beachstar je adaptirana verzija modela Freze Nikrob, ki je zdaj zaživela kot majhno električno vozilo. Kaj ponuja mali električni avto? Najcenejši električni avto v Evropi Električni avto Froggy je odstranil 2+2 sedežni red, saj cestna Prispevek Bo to najcenejši električni avto v Evropi? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kako očistiti napo?
  by Nadja Jurca on 11. avgusta, 2022

  Photo by renateko on PixabayNa kovinskem filtru nape se nabirajo prašni delci, maščobe in druga umazanija. Čiščenje z agresivnimi sredstvi nikakor ne pride v poštev. Čiščenja se lotite na katerega izmed spodnjih načinov. Čiščenje filtra 1. Soda bikarbona in detergent V umivalnik nalijte vročo vodo, dodajte nekaj detergenta za čiščenje posode in sodo bikarbono, toliko da se zane peniti. Prispevek Kako očistiti napo? izvira s portala MojPrihranek.si.