MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Najbolj ažurne novice o trajnostnem bivanju

 • Toplotne črpalke so eden redkih sistemov ogrevanja, ki si jih bomo lahko še privoščili
  by Ecetera, d. o. o. on 6. oktobra, 2022

  Ljudje so od nekdaj uporabljali les za za ogrevanje in kuhanje les. Človeški napredek pri razvoji kurilnih naprav z visokim izkoristkom in distribuciji goriv predstavil kot udobno in dostopno možnost uporabo fosilnih goriv, ki so prihajala tudi v našo deželo od nekje daleč. Če pustimo ob strani okoljski vidike od proizvodnje, distribucije in kurjenja teh Prispevek Toplotne črpalke so eden redkih sistemov ogrevanja, ki si jih bomo lahko še privoščili izvira s portala MojPrihranek.si.

 • IR-ogrevanje, ki je učinkovitejše od IR-panelov
  by KOOP trgovina, d. o. o. on 6. oktobra, 2022

  Photo by KOOPS 1. septembrom je vlada omejila cene električne energije in tako gospodinjstvom zagotovila prihranke vse od 15 do 60 odstotkov. Ohranili bomo tudi 50-odstotno znižano omrežnino. Elektrika je tako postala najugodnejši in najbolj stabilen vir ogrevanja, vse več ljudi se odloča za IR-ogrevanje. Kaj naredi IR-ogrevanje tako učinkovito in varčno? So IR-paneli res edina rešitev? Prispevek IR-ogrevanje, ki je učinkovitejše od IR-panelov izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Prednosti in slabosti vinila
  by Žiga Kastelic on 5. oktobra, 2022

  Photo by SERSOL on iStockVinilne talne obloge spadajo med najbolj priljubljene talne obloge v naši državi. Gospodinjstva in druge objekte so prepričale predvsem s trpežnostjo, udobno hojo in raznolikostjo. Spomnimo se sedemdesetih in osemdesetih let, ko je bil vinil priljubljen na vsakem koraku. Zdaj se je po nekaj letih zatišja zaradi cenovno ugodnejšega laminata spet znašel na vrhu. Katere Prispevek Prednosti in slabosti vinila izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Javni razpis za turizem v višini 69 milijonov evrov
  by Žiga Kastelic on 4. oktobra, 2022

  Photo by Remedios on iStockObjavljen je bil težko pričakovan Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma. Višina sredstev znaša 69 milijonov evrov, ki bodo namenjena v popolne rekonstrukcije ali novogradnje hotelov, motelov, penzionov, gostišč, turističnih kmetij, kampov in glampingov, upravičene pa bodo zgolj visoko okoljsko trajnostne investicije. Javni razpis za turizem v Prispevek Javni razpis za turizem v višini 69 milijonov evrov izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Zgodovina vroče čokolade
  by Rokmar d. o. o. on 4. oktobra, 2022

  Vroča čokolada je obvezna sopotnica hladnejših mesecev, ko bogata kremasta struktura in sladek okus popestrita dolge večere. Uživamo lahko v najrazličnejših okusih, enostavno pa jo lahko pripravimo tudi doma. Ste se kdaj vprašali, kakšna je zgodovina tega priljubljenega napitka? Čokolado uživali že Maji Arheologi so našli dokaze, da so Maji čokolado uživali že 500 let Prispevek Zgodovina vroče čokolade izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Shoefresh – enostavna rešitev sušenja in odprave neprijetnega vonja obutve in športne opreme
  by SheuBRAND d. o. o. on 3. oktobra, 2022

  Ali po dolgem dnevu, ki ste ga preživeli v čevljih, tudi vas napadajo neprijetne vonjave? Prav zaradi tega, ker večino časa preživimo obuti, lahko hitro pride do neprijetnega vonja. Slednjega se želimo znebiti na vse načine, preden postane resno moteči dejavnik. Kaj ko bi vam povedali, da obstaja inovativna rešitev? Imenuje se Shoefresh – naprava, Prispevek Shoefresh – enostavna rešitev sušenja in odprave neprijetnega vonja obutve in športne opreme izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Priprava radiatorjev na ogrevalno sezono
  by Nadja Jurca on 3. oktobra, 2022

  Photo by m-gucci on iStockČe še niste pripravili ogrevalnega sistema ter očistili in odzračili radiatorjev, da bodo optimalno ogrevali vaš dom to zimo, je zdaj skrajni čas. Kdaj prične kurilna sezona? Uradno tedaj, ko zunanja temperatura v drugi polovici leta zvečer ne preseže 12 stopinj Celzija. Odzračite radiatorje Pred ogrevalno sezono (in nato tudi večkrat med ogrevalno sezono) je Prispevek Priprava radiatorjev na ogrevalno sezono izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Prednosti in slabosti parketa
  by Žiga Kastelic on 3. oktobra, 2022

  Photo by KatarzynaBialasiewicz on iStockTalne obloge so vedno precejšnja investicija, vse pa je odvisno od nekaterih dejavnikov. Ko pomislimo na talne obloge, se hitro na seznamu znajde tudi parket. Eden najbolj znanih materialov oziroma talnih oblog, ki prinaša svoje prednosti in slabosti. Katere prednosti in slabosti ima parket? Parket je vedno v modi Parket se uporablja že več desetletij, Prispevek Prednosti in slabosti parketa izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kako bo Slovenija razdelila 3,26 milijarde evropskih sredstev?
  by Žiga Kastelic on 2. oktobra, 2022

  Photo by hanohiki on iStockSlovenija je z Evropsko komisijo podpisala Sporazum o partnerstvu, ki sta ga v Ljubljani podpisala Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Aleksander Jevšek in evropska komisarka za kohezijo in reforme, Elisa Ferreira. Sloveniji se je tako odprla pot do 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev. Kako bo Slovenija ta sredstva razdelila? Podpis Sporazuma o Prispevek Kako bo Slovenija razdelila 3,26 milijarde evropskih sredstev? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Najnovejše smernice bivanja in energetske učinkovitosti skoraj nič-energijskih hiš
  by Marles hiše Maribor d.o.o. on 1. oktobra, 2022

  Photo by MARLES DAN ODPRTIH VRAT v naselju DRENovo  Naselje DRENovo: naravni materiali, funkcionalnost in energetska varčnost s sodobnim dizajnom in inovativnimi tehnološkimi rešitvami. Drenov grič pri Ljubljani | sobota, 8. oktober 2022 |  med 10. in 14. uro Odločitev, imeti svojo hišo, je ena najpomembnejših v našem življenju. Zato vas Marles, vodilni graditelj najsodobnejših energetsko učinkovitih montažnih Prispevek Najnovejše smernice bivanja in energetske učinkovitosti skoraj nič-energijskih hiš izvira s portala MojPrihranek.si.