MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Varčno bivanje in trajnostna gradnja

 • Črna kuhinja: Jo je sploh vredno imeti?
  by Žiga Kastelic on 23. januarja, 2022

  Več desetletij so prevladovale snežno bele kuhinje, saj je bela veljala za simbol čistosti. Omarice, pult in tudi drugi dodatki v njej so bili beli. Nekaj zgodovinskih trendov je to sicer spremenilo in kuhinjske barve so letele po celotnem barvnem spektru, vse od oranžne do turkizne in celo pozlačene. Bolj kot je imela pomen svetloba Prispevek Črna kuhinja: Jo je sploh vredno imeti? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • 7 stvari, ki ne sodijo na podstrešje
  by Nadja Jurca on 22. januarja, 2022

  Še posebej, če nimate kleti, se zdi podstrešje odličen prostor, kam potisniti stvari, ki jih ne rabimo vsakodnevno. Če podstrešje ni dokončano in urejeno, se je vseeno dobro izgobiti shranjevanju določenih stvari v tem načeloma vlažnem in večjim temperaturnim nihanjem izpostavljenem prostoru. Kartonske škatle Čeprav je shranjevanje v kartonskih škatlah praktično in načeloma ugodno ter Prispevek 7 stvari, ki ne sodijo na podstrešje izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kako izbrati pravo kuhinjsko korito?
  by Žiga Kastelic on 21. januarja, 2022

  Kuhinjsko korito ali kar pomivalno korito je investicija, ki lahko popolnoma spremeni izgled in funkcijo vaše kuhinje. Da pa bi lahko vaša kuhinja postala taka, kot ste si jo vedno želeli, bo potrebno slediti nekaterim nasvetom pri izbiri pomivalnega korita. Kuhinjski lijak mora zadostovati željam in potrebam vaše kuhinje ter gospodinjstva. Velikost, material, stil in Prispevek Kako izbrati pravo kuhinjsko korito? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Super trik za bleščeča steklena vrata tuš kabine
  by Nadja Jurca on 21. januarja, 2022

  Bleščeče čista steklena vrata tuš kabine, na katerih ni sledi vodnega kamna, so tista podrobnost, ki da kopalnici piko na i. Za to, da bi se steklo bleščalo in zasijalo v svoji popolnosti, ne potrebujete dragih čistil in preparatov. To lahko dosežete na preprost način, podobno, kot so to počele že naše babice, in sicer Prispevek Super trik za bleščeča steklena vrata tuš kabine izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Je prostor brez oken lahko soba?
  by Nadja Jurca on 20. januarja, 2022

  Dandanes se zdi, da se za visoke vsote prodaja praktično marsikaj. Nevešči lahko kaj hitro podležejo prodajni žilici prodajalca nepremičnine. Vendar pa je dobro vedeti: Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj določa, da prostori, namenjeni bivanju in spanju, ne smejo biti ožji od 1,90 metra in v primeru osvetlitve le s Prispevek Je prostor brez oken lahko soba? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Nasveti za črno kuhinjo
  by Žiga Kastelic on 20. januarja, 2022

  Črne kuhinje so v zadnjih letih vse bolj priljubljene. Črni elementi, črni pripomočki in črna tla ali stena. Vsa kuhinja v črnem ali le nekateri deli nje? V prispevku smo pripravili nekaj nasvetov, ki jih je pametno upoštevati, če se odločate za nakup črne kuhinje. Kuhinja je v današnjem času postala osrednji prostor v domu, Prispevek Nasveti za črno kuhinjo izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kaj je UeNaročanje in kako deluje, ko deluje?
  by Žiga Kastelic on 20. januarja, 2022

  Ministrstvo za javno upravo je v sodelovanju z upravnimi enotami pripravilo sistem UeNaročanje. Ta bo poskrbel za hitrejšo obravnavo strank na upravnih enotah oz. UE ter tako izboljšal kakovost javnih storitev. Čeprav se je ob svoji »premieri« spopadla z nekaj težavami, je storitev UeNaročanje končno zaživelo in že opravlja svoje poslanstvo. Ker gre za novost Prispevek Kaj je UeNaročanje in kako deluje, ko deluje? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kakšne so prednosti les-alu oken?
  by Glin okna d.o.o. on 19. januarja, 2022

  Okna les-alu postajajo v zadnjem času vse bolj priljubljena izbira, tako pri novogradnjah, kot pri prenovah starejših hiš. Gre namreč za privlačno kombinacijo naravnih materialov in modernega aluminijastega dizajna. Še posebej primerna so za nizkoenergijske, pasivne in energetsko varčne stavbe. Zakaj je ta kombinacija tako privlačna? Okna les-alu v sebi združujejo tradicionalnost lesenih oken z Prispevek Kakšne so prednosti les-alu oken? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Novi Citroën ë-Berlingo se predstavi, tokrat v električni obliki
  by Žiga Kastelic on 19. januarja, 2022

  Citroën Berlingo je že več let eden najbolj priljubljenih avtomobilov na našem območju in po celem svetu. Priljubljen in na vrhu svojega segmenta je Berlingo zdaj prejel novo različico. Ker se celoten svet pripravlja na vstop v električni pogon, je moral po tem poseči tudi francoski proizvajalec. Citroën ë-Berlingo stoodstotno električna različica legendarnega vozila, ki Prispevek Novi Citroën ë-Berlingo se predstavi, tokrat v električni obliki izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Sony predstavil novo električno vozilo Vision-S 02 in napovedal harmonijo z roboti
  by Žiga Kastelic on 18. januarja, 2022

  Gigant elektronske industrije Sony se vse resneje spogleduje z električnimi vozili. Na dogodku CES (Consumer Electronics Show 2022) so predstavili že svoj drugi prototip električnega vozila, ki pa žal ni namenjen javni uporabi ali prodaji. Sonyjevo EV vozilo se imenuje Vision-S 02 in je drugi v zaporedju vozil, ki jih Sony uporablja za testiranje svojega Prispevek Sony predstavil novo električno vozilo Vision-S 02 in napovedal harmonijo z roboti izvira s portala MojPrihranek.si.