MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Najbolj ažurne novice o trajnostnem bivanju

 • Ogrevanje v razmahu, plesen pa se je znova pojavila? To so razlogi
  by Nadja Jurca on 5. decembra, 2022

  Foto: Fevziie Ryman iz iStockKurilna sezona je tu, v tem letnem času pa se v domovih ustvarjajo idealni pogoji za (ponoven) razvoj plesni. Dejavniki, ki vplivajo na razvoj plesni, so višina relativne vlage v prostoru, temperatura v prostoru in temperatura površine, na kateri se pojavlja plesen. Okoli oken, v kopalnici, za omarami se bo tako zelo verjetno znova pojavila, Prispevek Ogrevanje v razmahu, plesen pa se je znova pojavila? To so razlogi izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Ferrari šokiral, prototip VGT predstavil virtualno
  by Žiga Kastelic on 4. decembra, 2022

  Ferrari VGT je bil predstavljen v virtualnem svetu Foto: on ferrariFerrari je predstavil avto nove generacije, ki je mešanica futurističnega videza in predstavitve same. Največja zanimivost prototipa je ta, da je ustvarjen le za igričarski svet, saj je bil narejen za priljubljeno dirkaško igro Gran Turismo 7. Je tu prihodnost prikazovanja prototipov avtomobilistične idustrije? Ferrari VGT je bil prikazan virtualno, za igro Gran Turismo Ferrari Prispevek Ferrari šokiral, prototip VGT predstavil virtualno izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Honda pokazala prvi električni moped za Evropo
  by Žiga Kastelic on 3. decembra, 2022

  Honda EM1 e je prvi v liniji električnih mopedov Foto: on hondaHonda je razkrila prvi električni motor za Evropo. Honda EM1 e je električni moped, ki je bil razkrit na EICMA motošovu v Milanu, luč proizvodnje pa naj bi zagledal sredi naslednjega leta. To bo eden od desetih Hondinih električnih motociklov, ki bodo na trg prišli do leta 2025. Honda EM1 e bo prvi v liniji Prispevek Honda pokazala prvi električni moped za Evropo izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Praga Bohema: Je češko supervozilo konkurent Rimacu?
  by Žiga Kastelic on 2. decembra, 2022

  Praga Bohema je češko hiper vozilo, ki že navdušuje Foto: on pragaglobal  Ko pomislimo na Prago, nam najprej na misel pade glavno mesto Češke. Ali bi pod tem istim nazivom prepoznali tudi avtomobilsko znamko z več kot stoletno tradicijo? Verjetno ne, kajne? Mogoče se bo zdaj to spremenilo, saj je Praga Bohema hiper vozilo, ki bo podjetje (ponovno) postavilo na zemljevid. Praga Bohema bo Čehe vrnila Prispevek Praga Bohema: Je češko supervozilo konkurent Rimacu? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Znani nominiranci za Najboljši avto leta 2023
  by Žiga Kastelic on 1. decembra, 2022

  Nominiranci za Najboljši avto leta 2023 Foto: on cotyPrestižne nagrade za avtomobile vsako leto privabijo pozornost oboževalcev in tistih, ki to niso. Kdo bo najboljši avto leta je vedno pomembno vprašanje, ki vpliva tudi na proizvodnjo, ceno in še marsikaj drugega. Ker se bližamo zaključku leta, smo izvedeli, kateri avtomobili so na seznamu nominirancev za najboljši avto leta 2023. Sedem avtomobilov je na Prispevek Znani nominiranci za Najboljši avto leta 2023 izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Pri Benjamin Moore so odločili: barva leta je “raspberry blush”
  by Nadja Jurca on 1. decembra, 2022

  Foto: Benjamin MooreOb koncu leta določena večja podjetja izberejo barvo leta za leto, ki prihaja. Pri ameriškem podjetju Benjamin Moore, ki proizvaja stenske barve, so za 2023 izbrali koralno-rožnato barvo, ki so jo poimenovali “raspberry blush”. Vnaša živahnost v dom Nova barva izžareva življenje, optimizem in živahnost, hkrati je drzna, karizmatična in nasploh prebudi v nas vse Prispevek Pri Benjamin Moore so odločili: barva leta je “raspberry blush” izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Najbolj čudne notranjost avtomobilov
  by Žiga Kastelic on 30. novembra, 2022

  Najbolj čudne notranjost avtomobilov Foto: on autocarNotranjost avtomobila je nekaj, kar se je v zadnjih desetletjih močno izboljšalo. Vse večji pomen se daje udobju voznika in potnikov, ki imajo zdaj znotraj vozila na voljo že marsikatero tehnologijo. Kaj pa pri tistih neuspelih poskusih, ko je interier izpadel katastrofalen? Preverili smo najgrše in najbolj čudne notranjosti avtomobilov skozi leta. Notranjost Maseratija Boomerang Prispevek Najbolj čudne notranjost avtomobilov izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Slovenska zgodba o uspehu: Iz Šempetra v svet
  by Nadja Jurca on 30. novembra, 2022

  Foto: Termo ShopPovprečno vsak teden postavijo okoli 25 toplotnih črpalk, 23 sončnih elektrarn in izvedejo vsaj 1 večji projekt sončnih elektrarn (nad 200 kWp) – to je le ‘hitra statistika’ podjetja Termo Shop, ki je svojo zgodbo pred 30 leti začelo tako rekoč v domači kleti. »Pred 30 leti, ko je nastajala nova država, je sočasno nastajalo Prispevek Slovenska zgodba o uspehu: Iz Šempetra v svet izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Lebdeče police v kuhinji: Prednosti in slabosti
  by Žiga Kastelic on 29. novembra, 2022

  Foto: horiyan iz iStockKuhinjo si vedno predstavljamo s kuhinjskimi omaricami. V zadnjih letih pa so velik trend v kuhinjah postale lebdeče police. Kaj sploh postaviti nanje in kam postaviti police? Koliko teže sploh zdržijo in ali so sploh praktične? Preverili smo najpogostejše prednosti in slabosti lebdečih polic za kuhinjo in prišli do odgovora. Prednosti lebdečih polic v kuhinji Prispevek Lebdeče police v kuhinji: Prednosti in slabosti izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Top decembrski okusi vročih čokolad
  by Rokmar d. o. o. on 29. novembra, 2022

  Foto: SyhinStas iz iStockKmalu bomo zakorakali v praznični december, ko bo kraljevala bogata hrana in okusne pijače. Sladokusci bodo uživali predvsem v slastni vroči čokoladi, ki je skorajda obvezna v teh mrzlih in temnih dneh. Kateri okusi bodo glavni v naslednjem mesecu? Vroča čokolada Pomaranča Je še kaj boljšega od kombinacije čokolade in sladke pomaranče? Vsi oboževalci Jaffa piškotov Prispevek Top decembrski okusi vročih čokolad izvira s portala MojPrihranek.si.