Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Demi Lovato pravi, da ni ne moški ne ženska
  by Ana Stibilj on 23. junija, 2021

  Pred kratkim je priljubljena pevka Demi Lovato oznanila, da se identificira kot nebinarna oseba, torej ni ne moški ne ženska in uporablja zaimka they/them. Demi je le ena izmed mnogih, ki se identificira kot nebinarna oseba, saj se v zadnjem času vedno več oseb odloča za takšno identiteto. Nebinarna identiteta namreč omogoča osebi, ki se Prispevek Demi Lovato pravi, da ni ne moški ne ženska izvira s portala Student.si.

 • Alergije bodo vsako leto slabše
  by Ana Stibilj on 23. junija, 2021

  Vsako pomlad 20 % prebivalstva vstopi v sezono kihanja, brisanja nosu in rdečih oči, ki jih povzroča sezonska alergija. Kakšna leta so za alergetike boljša od drugih, vendar v zadnjem času slabšim letom ni videti konca. Za to gre zahvala podnebnim spemembam, saj različne spremembe, kot so višje temperature, povečanje CO2 in hitro spreminjanje vremenskih Prispevek Alergije bodo vsako leto slabše izvira s portala Student.si.

 • Triki za hitrejše pisanje seminarske in diplomske naloge
  by Žiga Kastelic on 22. junija, 2021

  Pisanje seminarske ali diplomske naloge je lahko zelo zahtevno. Medtem ko se v svet seminarskih nalog spustimo že v srednji šoli, pa se v svet diplomskih spustimo nekoliko kasneje. Določeni profesorji so pri začetnih seminarskih nalogah še nekoliko popustljivi, a pri diplomski tega ni. Da bi imel za oboje dovolj časa za popravljanje, kar se Prispevek Triki za hitrejše pisanje seminarske in diplomske naloge izvira s portala Student.si.

 • Se bo izgubljeno študijsko leto nadomestilo prihodnje leto?
  by Monika Podlogar on 22. junija, 2021

  Čeprav smo ob začetku letošnjega študijskega leta nanj gledali optimistično (upajoč na vsaj hibridni sistem), smo kar kmalu spet ostali doma za svojimi ekrani. V celoti je študij na slovenskih univerzah na daljavo potekal kar 14 tednov (torej 3 mesece in pol), vmes je minilo še izpitno obdobje (drugo poteka še sedaj). Kako se bomo Prispevek Se bo izgubljeno študijsko leto nadomestilo prihodnje leto? izvira s portala Student.si.

 • Kam z vavčerjem, če ga še nisi izkoristil?
  by Žiga Kastelic on 22. junija, 2021

  Turistične vavčerje lahko unovčiš do zadnjega dne tega leta, vendar se že govori o novih, ki naj bi jih prav tako morali porabiti do konca leta. Najprej si bomo pogledali vse osnovne informacije o turističnih bonih oziroma vavčerjih, nato pa skočili na tisto najbolj pomembno temo: kje izkoristiti svoj turistični bon, da ti ne bo Prispevek Kam z vavčerjem, če ga še nisi izkoristil? izvira s portala Student.si.

 • Laurel Hubbard bo postala prva transspolna oseba z nastopom na OI
  by Tilen Kemperle on 22. junija, 2021

  Prva transspolna športnica, ki bo tekmovala na olimpijskih igrah, bo postala Novozelandka Laurel Hubbard, poroča AFP. Dvigovalka uteži se je leta 1976 rodila kot Gavin Hubbard, do leta 2013 pa je tekmovala kot moški. 43-četna športnica bo v Tokiu tekmovala v kategoriji do 87 kilogramov. Kandidatka za olimpijske igre je postala po tem, ko je Prispevek Laurel Hubbard bo postala prva transspolna oseba z nastopom na OI izvira s portala Student.si.

 • Zakaj izbrati počitniško študentsko delo?
  by Žiga Kastelic on 21. junija, 2021

  Bliža se poletje, ki za študente pomeni počitek ali možnost za zaslužek. Kako in kje najti študentsko delo? Kakšno delo je zame najbolj primerno? Odgovore na ta vprašanja veš samo ti, mi pa te bomo poskusili usmeriti v pravo smer. Da boš lahko pred samim iskanjem študentskega ali počitniškega dela sploh vedel kaj iskati, smo Prispevek Zakaj izbrati počitniško študentsko delo? izvira s portala Student.si.

 • Kako se lahko preživljaš kot študent?
  by Katja Stojić on 21. junija, 2021

  Ko postaneš študent, se tvoji stroški kar naenkrat povečajo za desetkrat. Najemnina, drugi stroški stanovanja, hrana, da ne omenjamo še občasnega razvajanja s kavico ali obiskom kozmetičarke. Vse te stvari stanejo kar veliko denarja in čisto prehitro se lahko znajdeš v minusu. Kako lahko torej prideš do tistih nekaj sto evrov na mesec, ki jih Prispevek Kako se lahko preživljaš kot študent? izvira s portala Student.si.

 • Krvodajalske akcije v juliju 2021
  by Rdeči križ Slovenije on 21. junija, 2021

  Rdeči križ Slovenije vljudno vabi, da se udeležiš ene izmed krvodajalskih akcij. Katere krvne skupine so najbolj potrebne, lahko preveriš na www.daruj-kri.si ali www.ztm.si. Če ne veš katero krvno skupino imaš, je še toliko bolj pomembno, da daruješ, saj ti jo bodo brezplačno izmerili. Obvezno je predhodno naročilo na telefonsko številko! KRAJ KRVODAJALSKE AKCIJE: KRVODAJALCE Prispevek Krvodajalske akcije v juliju 2021 izvira s portala Student.si.

 • Bird Buddy – slovenski startup leta
  by Tilen Kemperle on 21. junija, 2021

  Letošnji naziv za slovenski startup leta je prejelo podjetje Bird Buddy, ki je ustvarilo istoimensko pametno ptičjo krmilnico, piše STA. Poleg zmagovalca so se v finale uvrstila še podjetja Bevo, Maestro Amadeus, RingoX in SeaVision. Eden od ustanoviteljev zmagovalnega podjetja, Žiga Vrtačič, je ob prejetju nagrade na Ljubljanskem gradu povedal, da so zelo veseli prepoznavnosti Prispevek Bird Buddy – slovenski startup leta izvira s portala Student.si.