Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Huawei MatePad 11: študentov najboljši prijatelj
  by Huawei on 18. septembra, 2021

  Študenti so vedno v pogonu. Izobraževanje doma, v knjižnici ali v predavalnici, druženje s prijatelji in nenazadnje, zabave. Zato potrebujete popolno napravo, ki bo kos vašemu hitremu življenjskemu ritmu. Tablični računalnik! Morda menite, da so prenosni računalniki primernejši. Vendar ne, saj za pisanje zapiskov in branje niso niti približno tako priročni, kot tablični. Ampak pozor. Prispevek Huawei MatePad 11: študentov najboljši prijatelj izvira s portala Student.si.

 • Dokumentarec Schumacher prikaže legendo Formule 1
  by Žiga Kastelic on 17. septembra, 2021

  Na Netflixu se je začel predvajati dokumentarni film Schumacher, ki govori o legendarnem dirkaču Formule 1. Prvič po poškodbi, ki ga je doletela na smučarskem izletu, javnost dobiva vpogled v življenje družine Schumacher. Dokumentarec je nastal v sodelovanju z njegovo družino, prijatelji in organizacijo F1.  V skoraj dvournem dumentarnemu filmu o Schumacherju ponovno ugotovimo kaj Prispevek Dokumentarec Schumacher prikaže legendo Formule 1 izvira s portala Student.si.

 • Dijak 2021/2022
  by Katja Stojić on 17. septembra, 2021

  Že tretje šolsko leto poteka v znamenju pandemije. Šolanje od doma in ukrepi za zajezitev novega koronavirusa so na šolarjih pustili velike posledice. V uredništvu smo zato pripravili vsebino, ki je primerna za trenutno obdobje negotovosti. Za dijake četrtih letnikov smo napisali članek o pripravi na maturo in se iskreno dotaknili mitov in resnic o Prispevek Dijak 2021/2022 izvira s portala Student.si.

 • MatePad 11 kot popoln pisarniški pripomoček
  by Huawei on 17. septembra, 2021

  Zakaj je MatePad 11 idealen pisarniški pripomoček? Z naraščanjem trenda uporabe lastnih naprav v podjetjih po celem svetu, vse več zaposlenih uživa v prednostih, ki jih nudi uporaba lastne naprave v delovnem procesu. V ta namen je mogoče uporabiti tablične računalnike, saj so postali dovolj zmogljivosti ob hkratni prilagodljivosti in odlični prenosljivosti. Primerna naprava pa Prispevek MatePad 11 kot popoln pisarniški pripomoček izvira s portala Student.si.

 • Sprejeta resolucija o pravicah LGBTIQ skupnosti
  by Žiga Kastelic on 17. septembra, 2021

  Evropski parlament je na zasedanju v Strasbourgu sprejel resolucijo o priznavanju istospolne zakonske zveze in partnerske skupnosti po vseh državah v Evropski uniji. Po mnenju večine evropskih poslancev, bi morali zakonske zveze na enoten način priznati v vseh članicah. Poudarili so tudi pravice, ki jih imajo pripadniki skupnosti LGBTIQ, saj je v nekaterih državah to Prispevek Sprejeta resolucija o pravicah LGBTIQ skupnosti izvira s portala Student.si.

 • PCT in samotestiranje na fakultetah
  by Žiga Kastelic on 16. septembra, 2021

  PCT pogoj velja tudi na fakultetah po Sloveniji. S 14. septembrom je Vlada RS sprejela nov odlok o izpolnjevanju pogoja PCT za zajezitev širjenja korona virusa. Veljati je začel v sredo 15. septembra in slovenske univerze so hitro začele sporočati novico svojim študentom. Kako bo PCT pogoj oziroma njegovo preverjanje izgledalo na slovenskih fakultetah? PCT Prispevek PCT in samotestiranje na fakultetah izvira s portala Student.si.

 • Pingvini bi lahko bili vesoljci
  by Tilen Kemperle on 16. septembra, 2021

  Po opravljeni študiji znanstveniki menijo, da bi jim pingvini lahko pomagali prepoznati različne vrste organizmov, ki obstajajo na drugih planetih. Zaradi svojega značilnega oglašanja in črno-belega videza so ena najbolj prikupnih bitij na svetu. Ure in ure jih lahko opazuješ, kako se premikajo v jatah, in se sprašuješ, kaj počnejo. Toda nekaj na njih je Prispevek Pingvini bi lahko bili vesoljci izvira s portala Student.si.

 • 5 osnovnih pravil večplastnega oblačenja, ki jih moraš poznati
  by Saša Vesel on 15. septembra, 2021

  Jesen nam je prinesla nižje temperature, ki kar kličejo po izvirnih modnih kombinacijah. Kamorkoli se odpravljaš, vedno sledi petim osnovnim pravilom večplastnega oblačenja: Pravilo 1: Ohlapno in oprijeto Zelo enostavno: če nosiš oprijeto majico ali pulover, naj bo krilo ali hlače ohlapno in obratno. Oprijet top nadgradi z oversized blazerjem. S tem pravilom boš ustvaril Prispevek 5 osnovnih pravil večplastnega oblačenja, ki jih moraš poznati izvira s portala Student.si.

 • Revija Študent išče mlade novinarje za področje tehnologije
  by Matjaž Lesjak on 15. septembra, 2021

  Uredništvo revije Študent išče okrepitve! Nudimo študentsko delo za pisca člankov za spletni portal Student.si. Te zanimajo pametni telefoni, hitri računalniki in nove igre? Potem si pravi za to delo! 🤔 Kaj naj zna tech novinar? Veš da je nuja amoled 1440p 120 Hz? Z zanimanjem spremljaš barvne vojne (rdeči VS modri in zeleni VS Prispevek Revija Študent išče mlade novinarje za področje tehnologije izvira s portala Student.si.

 • Bodo mamuti kmalu spet hodili po Zemlji?
  by Tilen Kemperle on 15. septembra, 2021

  Znanstveniki so si zadali cilj ustvariti križanca slona in mamuta, prvi mladiči pa naj bi se rodili v šestih letih. Deset tisoč let po tem, ko so dlakavi mamuti izginili z obličja Zemlje, se znanstveniki lotevajo ambicioznega projekta. Te živali želijo vrnili v arktično tundro. O možnosti, da bi ponovno ustvarili mamute in jih vrnili Prispevek Bodo mamuti kmalu spet hodili po Zemlji? izvira s portala Student.si.