Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • RyanAir ne bo več poceni: Letov za 10 € je konec?
  by Vesna Petrič on 16. avgusta, 2022

  Foto: tpicture iz PixabayFoto: tpicture iz PixabayV mesecu juliju nas je prestrašila ali morda bolj iritirala dolgotrajna stavka delavcev podjetja RyanAir. Začela se je v Španiji in se nato nadaljevala v obliki walkoutov po celi Evropi. Nekateri delavski sindikati napovedujejo nadaljevanje stavke vse do začetka naslednjega koledarskega leta. Mnogi leti so imeli zamudo ali celo bili odpovedani. Na letališčih so se Prispevek RyanAir ne bo več poceni: Letov za 10 € je konec? izvira s portala Student.si.

 • Kaj je aromat in kaj je njegov namen?
  by Rokmar d. o. o. on 16. avgusta, 2022

  Baze, aromati in dekorji so bistveni deli pri pripravi sladoledaBaze, aromati in dekorji so bistveni deli pri pripravi sladoledaSladoled je že sam po sebi izjemen, a takega ga v veliki meri naredijo njegove sestavine in način priprave. Vonj in okus pri sladoledu seveda držita vajeti in ga ustvarita odličnega ali pa zgolj povprečnega. Izbira najboljših sestavin je ključni korak k magičnemu okusu, pri čemer se nanašamo predvsem na aromate. Kaj so aromati in Prispevek Kaj je aromat in kaj je njegov namen? izvira s portala Student.si.

 • Prvo golf igrišče v Ljubljani vabi na igro!
  by Bonafid d. o. o. on 16. avgusta, 2022

  Foto: Somchai Sookkasem iz iStockFoto: Somchai Sookkasem iz iStockMisliš, da je golf dolgočasen šport za starejše? Motiš se! Golf je zahteven, a zabaven šport za vse generacije. V njem lahko uživajo tako otroci kot odrasli, za njegovo učenje pa ni nikoli prepozno. Prvo golf igrišče v Ljubljani Golf Trnovo ponuja kar tri vrste golfa, tako da lahko poskusiš, katero ti bo najbolj všeč. Prispevek Prvo golf igrišče v Ljubljani vabi na igro! izvira s portala Student.si.

 • Zakaj Jupiter nima obročev?
  by Janko Šali on 16. avgusta, 2022

  Foto: 95C iz PixabayFoto: 95C iz PixabaySaturn je verjetno najbolj karizmatičen planet našega osončja. Z obroči že od daleč opozarja nase, prav bohoti se med ostalimi plinastimi orjaki in zasenči svojega večjega brata Jupiter. Obleka naredi človeka oz. obroči naredijo planet. In Saturn je over-dressed. Potem pa je tu Jupiter, poglavar rimskih bogov, gmota plina, v katero bi lahko spravili več Prispevek Zakaj Jupiter nima obročev? izvira s portala Student.si.

 • Kobilice lahko zavohajo rakave celice
  by Janko Šali on 16. avgusta, 2022

  Foto: DomPixabay iz PixabayFoto: DomPixabay iz PixabayZnanstveniki so preizkusili revolucionarno idejo, ki ima potencial da reši tisoče rakavih bolnikov. Raziskovalci z Michigan State University so razvili sistem za zgodnje ugotavljanje rakavih obolenj. Debajit Saha je z ekipo sodelavcev dokazal, da kobilice lahko zavohajo rakave celice in jih ločijo od zdravih, kar nameravajo uporabiti za izdelavo naprav za zgodnje diagnosticiranje. Na možgane Prispevek Kobilice lahko zavohajo rakave celice izvira s portala Student.si.

 • Nenapisane ovire in šola, ki jih lahko preseže
  by Jaka Klun on 15. avgusta, 2022

  Foto: Drazen Zigic iz iStockFoto: Drazen Zigic iz iStockTokratni komentar namenjam krajšemu prikazu medgeneracijske reprodukcije nekaterih posplošenih, domnevno samoumevnih predstav (dalje stereotipov), ki kot del vzgoje in izobraževanja vplivajo na odločitve posameznika oz. posameznice – kaj me zanima, v kateremu poklicu se vidim, kater študij je primeren zame itd. Točneje, katera so nekatera stereotipna dojemanja ženskih in moških opravil in kako se ta Prispevek Nenapisane ovire in šola, ki jih lahko preseže izvira s portala Student.si.

 • Odobrena sredstva za prenovo Dijaškega doma Vič
  by Žiga Kastelic on 15. avgusta, 2022

  Dijaški dom Vič prejel evropska sredstva za prenovo Foto: on dd-vicDijaški dom Vič prejel evropska sredstva za prenovo Foto: on dd-vicSlužba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila več kot milijon evrov evropskih sredstev za projekt prenove Dijaškega doma Vič. V Sloveniji so se v zadnjih letih pri študentskih in dijaških domovih prikazale številne težave, ki presegajo zgolj samo prezasedenost temveč tudi stanje objektov. Tako je delna prenova Dijaškega doma Vič Prispevek Odobrena sredstva za prenovo Dijaškega doma Vič izvira s portala Student.si.

 • Zakaj praznujemo Marijino vnebovzetje?
  by Urban Kolman on 15. avgusta, 2022

  Foto: Vlada_Z iz iStockFoto: Vlada_Z iz iStockMarijino vnebovzetje znan tudi kot veliki šmaren ali velika maša se vsako leto praznuje 15. avgusta. V Sloveniji in velikem delu sveta je na ta dan državni praznik oziroma v primeru Slovenije dela prost dan. V osnovi je to eden od največjih krščanskih praznikov. Na sam dan se kristjani spominjajo, ko je bila Devica Marija Prispevek Zakaj praznujemo Marijino vnebovzetje? izvira s portala Student.si.

 • Univerza na Primorskem sprejela 84 tujcev v drugem prijavnem roku
  by Žiga Kastelic on 14. avgusta, 2022

  Univerza na Primorskem sprejela 84 tujih kandidatov Foto: on uprUniverza na Primorskem sprejela 84 tujih kandidatov Foto: on uprUniverza na Primorskem je pred dnevi zaključila izbirni postopek drugega prijavnega roka za tujce iz držav nečlanic Evropske unije. Na dodiplomski študij je bilo že v prvem prijavnem krogu sprejetih 245 kandidatov iz držav nečlanic Evropske unije, ki se jim zdaj pridružuje še 84 kandidatov. UP v drugem prijavnem roku sprejela 84 tujih kandidatov Sprejetih Prispevek Univerza na Primorskem sprejela 84 tujcev v drugem prijavnem roku izvira s portala Student.si.

 • Opice živijo dlje v družbi samic
  by Helena Tolar on 14. avgusta, 2022

  Beloglavi kapucin (Cebus capucinus). Foto: lindaroisum on PixabayBeloglavi kapucin (Cebus capucinus). Foto: lindaroisum on PixabayDomnevamo lahko, da imamo ljudje od stikov z drugimi neko korist. Verjetno ni naključje, da že od samega začetka razvoja živimo v najrazličnejših skupnostih. Pri tem se pojavljajo vprašanja, ali imajo razmerja, ki jih imamo z drugimi, sploh smisel. Težko bi bilo izmeriti ali dokazati, da odnosi z drugimi vplivajo na kakovost našega življenja in Prispevek Opice živijo dlje v družbi samic izvira s portala Student.si.