Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Greš na izmenjavo? Na voljo novi program Erasmus+
  by Monika Podlogar on 19. aprila, 2021

  Prejšnji mesec je evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel uradno otvorila novi program Erasmus+ za obdobje 2021-2027. Ta bo s proračunom v višini 26 milijard (v prejšnjem obdobju je bilo na voljo 14,7 milijard) omogočil 10 milijonom Evropejcem učno mobilnost in možnost čezmejnega sodelovanja. Kje so poudarki? Novi program naj bi Prispevek Greš na izmenjavo? Na voljo novi program Erasmus+ izvira s portala Student.si.

 • Znanstveniki odkrili novo vrsto mesojedega dinozavra
  by Žiga Kastelic on 19. aprila, 2021

  Ob odkritju nove vrste se vedno spodobi, da ta dobi tudi svoje ime. Posebna veja pri tem pa so novo odkrite vrste mesojedih dinozavrov, ki so lastniki enega izmed najbolj norih imen. Njegovo ime v prevodu pomeni tisti, ki povzroča strah. Sorodnik Tiranozavra, ki je bil nekoliko manjši Skupina paleontologov pod vodstvom Federica Gianechinija z Prispevek Znanstveniki odkrili novo vrsto mesojedega dinozavra izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: Godzilla vs. Kong
  by Žiga Kastelic on 18. aprila, 2021

  Godzilla in Kong sta dve najbolj popularni in prepoznavni filmski pošasti vseh časov. Skupaj imata v žepu že kar 48 filmov, nazadnje pa sta se na velikem platnu skupaj pojavila pred 59 leti v istoimenskem filmu. Če se nam tista klasika zdaj zdi smešna zaradi zastarelosti, pa se lahko pri novi različici nasmejimo vsemu ostalemu. Prispevek Ocena filma: Godzilla vs. Kong izvira s portala Student.si.

 • Potuj z nama: »Bolj je šlo za vprašanje kam in kdaj, kot pa ali bi šla«
  by Žiga Kastelic on 18. aprila, 2021

  Barbara in Blaž sta par, ki med potovanji svoji študentski vlogi zamenja za vlogi fotografa in modela, potem pa nas s tem razvajata na svojem blogu Potuj z nama. Pred kratkim sta se odpravila v Dominikansko republiko, za nas pa sta spregovorila o potovanju med epidemijo, pred njo in po njej. Pogovarjali smo se o Prispevek Potuj z nama: »Bolj je šlo za vprašanje kam in kdaj, kot pa ali bi šla« izvira s portala Student.si.

 • Elon Musk bi rad zgradil pravi Jurski park z dinozavri
  by Žiga Kastelic on 18. aprila, 2021

  Mililjarder Elon Musk je pred dnevi delil zapis svojega poslovnega partnerja Maxa Hodaka, da bi lahko zgradili resničen Jurski park s pravimi bitji. S to idejo se že mnogo let poigravajo znanstveniki in paleontologi, med zvezde pa sta jo odpeljala dve drugi osebi. Michael Crichton je s svojo knjigo Jurski park ustvaril podlago za film Prispevek Elon Musk bi rad zgradil pravi Jurski park z dinozavri izvira s portala Student.si.

 • Filmi z največ oskarji
  by Nika Žagar on 17. aprila, 2021

  Bliža se podelitev najbolj prestižnih filmskih nagrad – oskarjev. Letošnja podelitev, ki bo potekala 26. aprila, bo že 93 zaporedna podelitev. Kdo so letošnji nominiranci si lahko prebereš v članku Znani so vsi nominiranci za oskarje, med njimi nekaj presenečenj. V nadaljevanju tega članka pa se bomo poglobili v trenutne rekorderje, filme z največ oskarji. Prispevek Filmi z največ oskarji izvira s portala Student.si.

 • Nasveti pri nakupu prvega avta
  by Žiga Kastelic on 17. aprila, 2021

  Nakup prvega avtomobila je velika stvar, ki se je verjetno veseli vsak voznik. Kar precej stvari je, na katere moraš biti pri nakupu vozila pozoren, še posebej prvega vozila. Zaradi velike izbire, ogromno podrobnosti in omejenih zmožnosti smo pripravili nekaj nasvetov za nakup prvega avtomobila. Nakup avtomobila je odvisen od finančnih zmožnosti Odločaš se za Prispevek Nasveti pri nakupu prvega avta izvira s portala Student.si.

 • Zemljevidi Petal vas bodo vedno pravočasno pripeljali na cilj
  by Huawei on 17. aprila, 2021

  Od pametnega telefona danes pričakujemo, da ima nameščene zemljevide in nas zna varno, učinkovito, hitro in neodvisno od prevoznega sredstva pripeljati do cilja. Na Huaweievih pametnih telefonih za to poskrbijo zemljevidi Petal oziroma Petal Maps. Na Huaweievh telefonih sta že nekaj časa na voljo odlična navigacijska pripomočka, aplikaciji TomTom GO in HERE WeGo, ki veljata Prispevek Zemljevidi Petal vas bodo vedno pravočasno pripeljali na cilj izvira s portala Student.si.

 • Izgubljena generacija ne bo več tiho: »Študenti še obstajamo!«
  by Lara Oštrbenk on 17. aprila, 2021

  V zadnjem času so javnost pretresli podatki o NIJZ-jevi raziskavi, ki je pokazala, da 89 % študentov v času epidemije opaža pri sebi znake anksioznosti in depresije, kar četrtina vprašanih študentov pa razmišlja o samomoru. Rezultati raziskave odsevajo kruto realnost, v katero smo študentje pahnjeni že več kot eno leto. Nikakor ne gre oporekati dejstvu, Prispevek Izgubljena generacija ne bo več tiho: »Študenti še obstajamo!« izvira s portala Student.si.

 • Atlas rahločutnega moškega nas popelje po celem svetu
  by Žiga Kastelic on 16. aprila, 2021

  V času, ko so naša potovanja omejena, je lepo brati o daljnih mestih, državah in poteh. Uživati v gledanju slik iz naših preteklih potičnic, dokumentarnih filmih in branju knjig. In prav tu se v zgodbo vključi Atlas rahločutnega moškega. Naj te naslov ne zavede, saj je kljub svoji rahločutnosti več kot to. Christoph Ransmayr je Prispevek Atlas rahločutnega moškega nas popelje po celem svetu izvira s portala Student.si.