Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Najbolj pogosti tatuji
  by Helena Tolar on 23. januarja, 2022

  Razmišljaš o tatuju ali pa ga že imaš? Simbol oziroma sliko tatuja si ljudje izberejo zato, ker jim je preprosto všeč njen izgled, ali pa ker ima nek poseben pomen. Ne glede na to, iz katerega razloga se gre nekdo tetovirat, med vsemi tatuji prevladujejo naslednji. Plemenski simboli Si vedel, da ti simboli veljajo za Prispevek Najbolj pogosti tatuji izvira s portala Student.si.

 • Damijan Janžekovič: »Naj se ljudje iz naših zgodb naučijo čim več«
  by Žiga Kastelic on 23. januarja, 2022

  Damijan Janžekovič je avtor knjig Iz pekla do življenja, kjer opisuje svoje otroštvo in odraščanje. V prvi knjigi, ki je izšla lansko leto in nosi naslov Izgubljeno otroštvo, opisuje svoje otroštvo in neverjetno zgodbo. Spregovoril je o knjigi, odraščanju in družinskem nasilju, ki je zaznamovalo njegovo otroštvo. Zdaj svojo izkušnjo deli med ljudi in ozavešča Prispevek Damijan Janžekovič: »Naj se ljudje iz naših zgodb naučijo čim več« izvira s portala Student.si.

 • Študent kuha: 5 enostavnih in slastnih načinov za pripravo jajc
  by Sabina Zorman on 23. januarja, 2022

  Jajca so odličen vir beljakovin, ki jih naše telo učinkovito izrabi. Poleg tega vsebujejo esencialne aminokisline, vitamine (npr. pomemben vitamin B8), minerale, antioksidante, maščobne kisline omega-3 itd. Nimajo le veliko pozitivnih učinkov za telo, so tudi enostavna za pripravo. Preveri naš seznam pogostih načinov. Kuhana Jajca lahko kuhamo v treh različnih stopnjah: Mehko kuhana: rumenjak Prispevek Študent kuha: 5 enostavnih in slastnih načinov za pripravo jajc izvira s portala Student.si.

 • Sled afriškega nakita razkriva 50 000 let staro družbeno omrežje
  by Tilen Kemperle on 23. januarja, 2022

  Znanstveniki so odkrili najstarejše družbeno omrežje na svetu, mrežo povezav, ki je razcvetela pred 50 000 leti in se raztezala na tisoče kilometrov čez Afriko, piše The Guardian. Toda za razliko od sodobnega elektronskega ekvivalenta je ta starodavna mreža družbenih vezi uporabljala veliko bolj prozaičen medij. Temeljila je na izmenjavi in trgovanju z biseri, izdelanimi Prispevek Sled afriškega nakita razkriva 50 000 let staro družbeno omrežje izvira s portala Student.si.

 • Zakaj novoletne zaobljube tako pogosto padejo v vodo?
  by Nika Vrabec on 22. januarja, 2022

  V novem letu si vedno znova želimo obrniti nov list papirja. Predstavlja nam prelomnico, ki prinaša nekaj svežega, novega, zanimivega. Vstop v novo leto je poln upanja, veselja in novih zaobljub. Novoletne zaobljube so namenjene temu, da znova osmislimo svoje življenje, ga izboljšamo. Kažejo našo željo po spremembah, pa naj gre za zelo vsakdanje in Prispevek Zakaj novoletne zaobljube tako pogosto padejo v vodo? izvira s portala Student.si.

 • BABA: Kolosalna balkanska fikcija je skoraj resnični mit
  by Žiga Kastelic on 22. januarja, 2022

  BABA: Kolosalna balkanska fikcija je knjižni projekt avtorice Karmine Šilec, ki je sestavljen iz dveh knjig. Prvo sestavlja deset zgodb, ki tvori Kolosalno balkansko fikcijo. Drugo pa katalog, kjer potujemo po časih in krajih, ki se zdaj ugibajo pod zahodnim mišljenjem. Vsekakor gre za impresivno delo, ki se poglobi v nam neznano in morda ne Prispevek BABA: Kolosalna balkanska fikcija je skoraj resnični mit izvira s portala Student.si.

 • Huawei P: Desetletje revolucije v mobilni fotografiji
  by Huawei on 22. januarja, 2022

  Vse od daljnega leta 2012 so pametni telefoni serije P vedno znova želi priznanja za zasnovo, avtonomijo baterije in predvsem za fotografske zmogljivosti. Ob 10. obletnici je pred nami nova mojstrovina. Huawei P50 Pro, ki mobilno fotografijo, kot tolikokrat do zdaj, ponovno dviguje na novo raven! Pot je bila dolga in polna revolucionarnih tehnoloških prebojev, Prispevek Huawei P: Desetletje revolucije v mobilni fotografiji izvira s portala Student.si.

 • Življenja na Marsu ni. Ali pač?
  by Janko Šali on 22. januarja, 2022

  Leta 1984 so znanstveniki na Antarktiki našli kamen z Marsa. Dvanajst let po tem je NASA oznanila, da so ostanki ogljikovih spojin v njem dokaz starodavnega življenja na rdečem planetu. To je spodbudilo mnogo spekulacij in morda celo glavni razlog za pospešeno raziskovanje Marsa, pošiljanje sond in na koncu več roverjev, ki nam ravno v Prispevek Življenja na Marsu ni. Ali pač? izvira s portala Student.si.

 • Čas je za informativce!
  by Katja Stojić on 21. januarja, 2022

  Zakorakali smo v izpitno obdobje, čas, ki ga večina študentov naravnost sovraži. Za maturante pa januar in februar obeležuje čas informativnih dni, ko se odločajo, na katere fakultete se bodo vpisali. V reviji smo se tako osredotočili predvsem na informativne dni in ostale informacije o študiju, ki pridejo prav predvsem maturantom (in brucem, ki že Prispevek Čas je za informativce! izvira s portala Student.si.

 • Javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2022
  by Urban Kolman on 21. januarja, 2022

  Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je v koncu decembra objavila nov razpis. Podoktorski kandidati imajo tako možnost za prijavo na podoktorsko raziskovalno štipendijo na Japonskem. Slovenija ima z Japonskim združenjem za spodbujanje znanosti (JSPS) sklenjen memorandum o znanstvenem sodelovanju, ki vsako leto zagotavlja podoktorske raziskovalne štipendije. V letu 2022 je Slovenija dobila eno Prispevek Javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2022 izvira s portala Student.si.