Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Rekreacija za vsak žep in okus
  by Katja Stojić on 6. oktobra, 2022

  Foto: gorodenkoff iz iStockFoto: gorodenkoff iz iStockŠport Ljubljana upravlja z več kot 100 športnimi objekti v lasti Mestne občine Ljubljana. Športno rekreacijske površine nudijo pestro izbiro rekreacije na prostem in v pokritih objektih po dostopnih cenah. Različne oblike rekreacije so na voljo v vseh letnih časih. Najbolj priljubljen način vadbe v pokritih objektih je obisk fitnesa in skupinskih vodenih vadb, ki Prispevek Rekreacija za vsak žep in okus izvira s portala Student.si.

 • Ti je pri srcu fotografija? Prijavi se na nagradni natečaj Next-Image 2022
  by Huawei on 6. oktobra, 2022

  Huawei ponovno organizira nagradni fotografski natečaj Next-Image 2022, ki letos poteka pod sloganom »navdihnite svet«. Rok za prijave na natečaj, ki je zasnovan, da pritegne naslednje generacije fotografskih navdušencev in spodbodi nastanek kakovostnih mojstrovin polnih mladosti, topline, energije in optimizma, je 15. november do polnoči po pekinškem standardnem času (GMT +8). Huaweiev fotografski natečaj Next-Image Prispevek Ti je pri srcu fotografija? Prijavi se na nagradni natečaj Next-Image 2022 izvira s portala Student.si.

 • Ob svetovnem dnevu srca: Nosljive naprave vam lahko pomagajo zgodaj odkriti zdravstvene težave
  by Sidera on 6. oktobra, 2022

  Vsako leto 29. septembra obeležujemo svetovni dan srca z namenom, da bi opozoril na bolezni srca in ožilja, njihovo obvladovanje in vpliv na družbo. Po statističnih podatkih Svetovne zdravstvene organizacije vsako leto zaradi bolezni srca in ožilja umre približno 17,9 milijona ljudi. To predstavlja 31 % smrtnih žrtev po vsem svetu. V družbi, kjer prevladuje Prispevek Ob svetovnem dnevu srca: Nosljive naprave vam lahko pomagajo zgodaj odkriti zdravstvene težave izvira s portala Student.si.

 • Fajn ‘met super bančni račun in banko kar na telefonu
  by Nova KBM on 6. oktobra, 2022

  Novo študijsko leto je povezano s številnimi stroški, hkrati pa se odpirajo nove priložnosti za delo ob študiju, zato je ohranjanje pregleda nad osebnimi financami za vsakega odgovornega študenta nujno. Si predstavljaš, da svojo banko nosiš s seboj kar na svojem mobilnem telefonu? Dejansko sta mobilni telefon in povezava s spletom tudi vse, kar potrebuješ, Prispevek Fajn ‘met super bančni račun in banko kar na telefonu izvira s portala Student.si.

 • Nova spoznanje o največjem kraterju na Zemlji
  by Janko Šali on 6. oktobra, 2022

  Slika je simbolična. Foto: lanzelotty iz PixabaySlika je simbolična. Foto: lanzelotty iz PixabayNajvečji krater na svetu Vredefort, je po novih raziskavah še večji kot prej. Geologi so tekom leta 2022 ugotovili, da premer Vredeforta ni le 172 km temveč med 250 in 280 km. Kot gre v znanosti pričakovati je takšna sprememba pripeljala do kupa vprašanj. Kako velik trk se je v resnici zgodil? Kako velik je Prispevek Nova spoznanje o največjem kraterju na Zemlji izvira s portala Student.si.

 • Komentar: Boks v parlamentu je izjemna ideja
  by Žiga Kastelic on 6. oktobra, 2022

  Boks v parlamentu med Dejanom Zavcem in Urško Klakočar Zupančič na levi in prizor iz komedije Sailor Beware z Jerryjem Lewisom v glavni vlogiBoks v parlamentu med Dejanom Zavcem in Urško Klakočar Zupančič na levi in prizor iz komedije Sailor Beware z Jerryjem Lewisom v glavni vlogiDelo v parlamentu je naporno, mučno in težavno, včasih pa očitno neverjetno dolgočasno. Slovenijo preveva športno-politična aferica, katere akterji so kdo drugi kot poslanci RS. V glasu Michaela Bufferja ali Davida Diamanteja, dobrodošli v nocojšnji dvoboj. Pomerila sta se predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič na eni in poslanec Dejan Zavec na drugi strani. Bil Prispevek Komentar: Boks v parlamentu je izjemna ideja izvira s portala Student.si.

 • Znan vrstni red predsedniških kandidatov na glasovnici
  by Žiga Kastelic on 5. oktobra, 2022

  Predsedniške volitve 2022 Foto: Rawf8 iz iStockPredsedniške volitve 2022 Foto: Rawf8 iz iStockPredsedniške volitve se bližajo s svetlobno hitrostjo. Ponedeljek, 3. oktober, je bil rok za tiste, ki so še želeli odstopiti od svoje kandidature. Tako smo dan kasneje dobili tudi uradni seznam kandidatk in kandidatov za predsednika Republike Slovenije. Predsedniških kandidatk in kandidatov je sedem Državna volilna komisija je opravila žreb vrstnega reda kandidatur na volitvah Prispevek Znan vrstni red predsedniških kandidatov na glasovnici izvira s portala Student.si.

 • Telefoni Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro navdušujejo s sprednjo kamero in eleganco
  by Huawei on 5. oktobra, 2022

  Nova generacija pametnih telefonov serije Huawei nova 10 združuje inovativno, a hkrati klasično elegantno oblikovanje, poimenovano Star Orbit Ring, z vrhunsko izdelavo. Obenem ostaja v tehnološkem trendu zaradi zmogljivosti in novih funkcij sprednje kamere, ki uporabnikom omogočajo samozavestnejše izražanje. Popoln posnetek iz vseh kotov Ljubitelji selfijev in vloganja bodo navdušeni nad inovacijami sprednje kamere, ki Prispevek Telefoni Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro navdušujejo s sprednjo kamero in eleganco izvira s portala Student.si.

 • Piksli se združijo v kristalno jasno celoto
  by Žiga Kastelic on 5. oktobra, 2022

  Piksli je zbirka devetih zgodb Jasmina B. FrelihaPiksli je zbirka devetih zgodb Jasmina B. FrelihaPiksli je roman Jasmina B. Freliha, ki ga sestavlja devet kratkih zgodb. Izpod peresa avtorja, prejemnika nagrade za najboljši prvenec, Rožančeve nagrade za najboljšo zbirko in nagrade Evropske unije za literaturo beremo Piksle. Uvodni stavek resda omenja devet kratkih zgodb, a bralec še pred polovico knjige, morda tudi prej ali kasneje, ugotovi, da gre pravzaprav Prispevek Piksli se združijo v kristalno jasno celoto izvira s portala Student.si.

 • ZLŠD stremi k spremembam v ŠOUL
  by Žiga Kastelic on 5. oktobra, 2022

  Združena lista študentskih društev Foto: on zlsdZdružena lista študentskih društev Foto: on zlsdŠe preden bodo nastopile predsedniške volitve, imamo študenti pomembne volitve za nas. 12. oktobra bodo potekale volitve Študentske organizacije, ki znova in znova dvigujejo prah. Teden pred volitvami, so postale vse bolj aktivne tudi liste in stranke, ki bodo kandidirale. Ena izmed njih je Združena lista študentskih društev Filozofske fakultete UL. Združena lista študentskih društev Prispevek ZLŠD stremi k spremembam v ŠOUL izvira s portala Student.si.