Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Plačilo za vstop v države EU
  by Tjaša Sušnik on 27. junija, 2022

  Foto: Tabrez Syed iz UnsplashFoto: Tabrez Syed iz UnsplashŽe naslednje leto obisk Evropske unije ne bo več zastonj. Maja 2023 se bo namreč začelo izvajanje programa ETIAS, ki so ga napovedovali že nekaj let. Ta bo od vseh obiskovalcev, ki niso državljani ene izmed članic Evropske unije, zahteval registracijo prek spleta ali pridobitev vizuma. Vpliv nove zakonodaje bo občutilo okrog 60 držav, med Prispevek Plačilo za vstop v države EU izvira s portala Student.si.

 • Kvalitetno učenje s pomočjo prehranskih dopolnil
  by Novi val d. o. o. on 27. junija, 2022

  Prehranski dodatki ti lahko pomagajo pri učenju in doseganju ciljevPrehranski dodatki ti lahko pomagajo pri učenju in doseganju ciljevIzpiti so blizu in pričakati jih moraš v najboljši formi, fizični in miselni. Nanje se pripravi z nasveti, ki smo ti jih pripravili in ko bodo mimo, boš vesel, da si jim sledil. Pred tabo je nekaj kratkih, hitrih, enostavnih in še kako kvalitetnih nasvetov za lažje izpitno obdobje. Da pa bo celoten čas učenja Prispevek Kvalitetno učenje s pomočjo prehranskih dopolnil izvira s portala Student.si.

 • Edinstvene lesene sestavljanke za ure zabave
  by Lubiwood on 27. junija, 2022

  Kdaj si se nazadnje lotil sestavljanke? Ko si bil še otrok? Ta zabaven hobi pridobiva na priljubljenosti, saj omogoča cenovno ugodno in okolju prijazno preživljanje prostega časa. Poleg klasičnih sestavljank vse popularnejše postajajo inovativne lesene sestavljanke različnih oblik, ravno take pa lahko najdeš tudi pri mladi slovenski blagovni znamki Lubiwood. Zakaj sestavljanke? Sestavljanke so zabaven Prispevek Edinstvene lesene sestavljanke za ure zabave izvira s portala Student.si.

 • Razkrita robo-riba, ki bo odstranjevala mikroplastiko iz oceanov
  by Tjaša Sušnik on 27. junija, 2022

  Foto: Naja Bertolt Jensen iz UnsplashFoto: Naja Bertolt Jensen iz UnsplashZnanstveniki so oblikovali majhno robotsko ribo, ki bo plavala po morjih in oceanih ter pri tem odstranjevala mikroplastiko. S tem bo nabirala vzorce mikroplastike za nadaljnje raziskave. Robo-riba meri le 13 milimetrov in s pomočjo posebnega sistema s svetlobnim laserjem lahko plava s hitrostjo skoraj 30 milimetrov na sekundo. Inovacija s področja bionike in nanotehnologije Prispevek Razkrita robo-riba, ki bo odstranjevala mikroplastiko iz oceanov izvira s portala Student.si.

 • Playlisti za popestritev učenja med izpitnim
  by Vesna Petrič on 26. junija, 2022

  Foto: Pexels iz PixabayFoto: Pexels iz PixabayZ zadnjimi izdihljaji izpitnega obdobja je najbrž napočil trenutek, ko ti je zmanjkalo idej, kaj bi poslušal med učenjem. Navadni stereotip o umirjajoči in spodbudni klasični glasbi marsikomu ne pomaga, če te glasbe ne mara. Na srečo obstaja veliko alternativnih playlistov, ki se jih lahko poslužiš in o nekaterih smo že pisali. Danes ti ponudimo Prispevek Playlisti za popestritev učenja med izpitnim izvira s portala Student.si.

 • Poskrbi za varnost osebnih stvari na bazenu ali plaži!
  by Tilen Kemperle on 26. junija, 2022

  Foto: AbElena iz iStockFoto: AbElena iz iStockSamostojno potovanje na morje ali do bazena je lahko resnično osvobajajoče. Poleg tebe ni nikogar, ki bi odločal o tem, kaj boš počel, vendar ima to tudi slabo stran. Nikogar ni, ki bi pazil na tvoje stvari, ko boš šel plavat. Kako poskrbeti za varnost svojih stvari? Imej s seboj torbo, ki se zaklene. Te Prispevek Poskrbi za varnost osebnih stvari na bazenu ali plaži! izvira s portala Student.si.

 • Ali je robotski sesalnik Roomba vreden svojega denarja?
  by Sidera on 26. junija, 2022

  Za 21. stoletje so nam obljubili poplavo tehnologij, ki bodo namesto nas opravljale vse tisto, kar nam je zoprno in nam odžira prosti čas. Na leteči avtomobil sicer še čakamo, a pametni telefoni, televizorji in verjetno še najbolj pametni robotski sesalniki so dokaz skokovitega tehnološkega napredka, ki smo mu priča zadnja desetletja. Ko se pogovarjamo Prispevek Ali je robotski sesalnik Roomba vreden svojega denarja? izvira s portala Student.si.

 • Odkrita največja bakterija na svetu
  by Tjaša Sušnik on 26. junija, 2022

  Foto: sbtlneet iz PixabayFoto: sbtlneet iz PixabayZnanstveniki so v mlaki na otoku Gvadelup odkrili največjo bakterijo na svetu. Ima obliko belih vlaken v velikosti človeških trepalnic. Z velikostjo približno enega centimetra je Thiomargarita magnifica 50-krat večja od vseh ostalih znanih bakterij. Je tudi prva bakterija, ki jo lahko opazimo z golim očesom. Drobna bela vlakna so našli na površini gnijočih listov Prispevek Odkrita največja bakterija na svetu izvira s portala Student.si.

 • V Cannesu nagrajeni Slovenec Rimanić: Ni lepšega kot slišati celo dvorano, ki se smeji ob tvoji komediji
  by Sabina Zorman on 25. junija, 2022

  Vir: Matej RimanićVir: Matej RimanićMlad ustvarjalec Matej Rimanić iz Kopra je na TikToku našel pot do filmske industrije. S kratkim filmom Love In Plane Sight je bil na letošnjem prestižnem filmskem festivalu v Cannesu nagrajen z glavno nagrado v kategoriji kratkih filmov. V nasprotju z veliko slovenskimi, celo evropskimi ustvarjalci, se ukvarja s komedijo. Kot pravi sam, je to Prispevek V Cannesu nagrajeni Slovenec Rimanić: Ni lepšega kot slišati celo dvorano, ki se smeji ob tvoji komediji izvira s portala Student.si.

 • Kje lahko kupiš kakovostno računalniško opremo?
  by IMEDIA GSM d.o.o. on 25. junija, 2022

  Foto: Pexels iz PixabayFoto: Pexels iz PixabayNakupovanje računalniške opreme in pametnih naprav je lahko zahtevna in dolgotrajna naloga. Primerjava ponudnikov in izdelkov, v katere nismo povsem prepričani. Cilj je samo eden. Izbrati in kupiti kakovosten izdelek, ki nam bo kvalitetno in dolgo služil. Kje je najbolje kupiti pametne naprave in računalniško opremo, brez da bi bili napolnjeni s skrbmi o kakovosti Prispevek Kje lahko kupiš kakovostno računalniško opremo? izvira s portala Student.si.