Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Umrl je legendarni Ray Liotta
  by Žiga Kastelic on 26. maja, 2022

  Ray Liotta se je med filmske zvezde vpisal z vlogo v filmu Dobri fantje režiserja Martina ScorsesejaRay Liotta se je med filmske zvezde vpisal z vlogo v filmu Dobri fantje režiserja Martina ScorsesejaFilmski svet ja razžalostila novica, da je v 67. letu starosti umrl igralec Ray Liotta. Umrl je v Dominikanski republiki, kjer je bil ravno med snemanjem novega filma Dangerous Waters. Ameriški igralec je najbolj poznan po filmih, kot so Dobri fantje, Hannibal, John Q in Marriage Story. Ray Liotta je zaslovel s filmom Dobri fantje Prispevek Umrl je legendarni Ray Liotta izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: Operacija Mincemeat
  by Žiga Kastelic on 26. maja, 2022

  Operacija Mincemeat je film, ki opisuje istoimensko zgodbo iz druge svetovne vojneOperacija Mincemeat je film, ki opisuje istoimensko zgodbo iz druge svetovne vojneOperacija Mincemeat je film o istoimenski operaciji iz druge svetovne filme, ki jo je izvedla britanska obveščevalna služba. Režiser John Madden (Zaljubljeni Shakespeare, Eksotični hotel Marigold) je po scenariju Michelle Ashford, posledično po istoimenski knjigi Bena Macintyreja in še bolj posledično po resničnih dogodkih posnel film o eni najbolj zanimivih tajnih misij v drugi svetovni Prispevek Ocena filma: Operacija Mincemeat izvira s portala Student.si.

 • Pogovori s prijatelji po romanu Sally Rooney je serija s težavami
  by Žiga Kastelic on 26. maja, 2022

  Pogovori s prijatelji je serija posneta po istoimenskem romanu Sally Rooney z izvirnim naslovom Conversations with FriendsPogovori s prijatelji je serija posneta po istoimenskem romanu Sally Rooney z izvirnim naslovom Conversations with FriendsPogovori s prijatelji ali Conversations with Friends je serija posneta po istoimenskem romanu avtorice Sally Rooney. Za predelavo iz knjige v serijo je poskrbela ista ekipa kot tista, ki je ustvarila serijo Normalni ljudje (angl. Normal People). Ker gre pri obeh serijah za isto avtorico knjig, bodo primerjave neizogibne in ravno tu se pričnejo težave Prispevek Pogovori s prijatelji po romanu Sally Rooney je serija s težavami izvira s portala Student.si.

 • Izkoristite sončne dni za ustvarjanje nepozabnih fotografij
  by Studio Nexus on 26. maja, 2022

  Sončni dnevi nas napolnijo z energijo in prebudijo ustvarjalnost. Z veseljem se dlje kot običajno zadržujemo na terasi najljubše kavarne, se sprehajamo po parku ali celo odtavamo proti morju. Bistvo vsega pa je, da smo željni zabave in doživetja nepozabnih trenutkov, ki bi jih lahko zabeležili s svojim najnovejšim pametnim telefonom Huawei. Z razvojem mobilne Prispevek Izkoristite sončne dni za ustvarjanje nepozabnih fotografij izvira s portala Student.si.

 • Uspeh za Radio Študent
  by Tilen Kemperle on 26. maja, 2022

  Fotografija je simbolna. Foto: SplitShire iz PixabayFotografija je simbolna. Foto: SplitShire iz PixabayRadio Študent je pri ustanovitelju ŠOU (Študentska organizacija Univerze v Ljubljani) po dolgih prizadevanjih za uskladitev ustanovitvenega akta z zakonom o nevladnih organizacijah včeraj uspel. Na 11. redni seji študentskega zbora ŠOU-a so poslanci potrdili spremembo akta. Radiu Študent naj bi tudi bilo namenjenih 120 000 evrov iz proračuna. Po dolgi uskladitvi akta o ustanovitvi z Prispevek Uspeh za Radio Študent izvira s portala Student.si.

 • Lahkoten korak v bosonogi obutvi ara Shoes
  by Sidera on 26. maja, 2022

  Bosonoga obutev – kaj je to? Malce kontradiktorna besedna zveza, ki govori o obutih bosih nogah, ni več nič novega. Zavedanja o pomenu čim bolj zdrave obutve je vse več in potrošniki vedno raje posegajo po takšnem tipu obutve. Za kaj pravzaprav gre? Glede na študije naravnega gibanja naših stopal in vse več deformacij, ki Prispevek Lahkoten korak v bosonogi obutvi ara Shoes izvira s portala Student.si.

 • Kako pa ti planiraš svoj čas?
  by ProSIGMA, d. o. o. on 26. maja, 2022

  Fotografija je simbolna. Foto: tigerlily713 iz PixabayFotografija je simbolna. Foto: tigerlily713 iz PixabayPlaniranje časa je zelo pomembno opravilo. Mladi imamo veliko zadolžitev in obveznosti, zato je treba načrtovati. Nekaterim ni dovolj, da imamo v koledarju zabeležene stvari in da nas opomnik opomni na te stvari. Zadolžitve rabimo videti vizualno. Tukaj pomaga stenski tedenski ali mesečni planer. Namenski produkti Olajšaj si tedensko načrtovanje s praktično načrtovalno tablo Tedenski Prispevek Kako pa ti planiraš svoj čas? izvira s portala Student.si.

 • Kontaktne leče bi lahko pomagale zdraviti glavkom
  by Tjaša Sušnik on 26. maja, 2022

  Foto: Nataliya Vaitkevich iz PexelsFoto: Nataliya Vaitkevich iz PexelsZnanstveniki so razvili kontaktno lečo, ki ob zaznanem povišanem tlaku lahko izpusti zdravilo. Na ta način bi bilo mogoče zdraviti glavkom. Gre za očesno bolezen, ki vključuje poškodbe optičnega živca in lahko vodi v slepoto, če ni pravočasno zdravljena. Najpogostejša oblika te bolezni prizadene skoraj 10 odstotkov ljudi, starejših od 75 let. Po navadi jo Prispevek Kontaktne leče bi lahko pomagale zdraviti glavkom izvira s portala Student.si.

 • Znani so rezultati vpisa v srednje šole in omejitve vpisa
  by Tilen Kemperle on 25. maja, 2022

  Foto: weisanjiang iz PixabayFoto: weisanjiang iz Pixabay25. aprila 2022 je bil končan rok za prenos prijav v srednje šole. Za vpis se je do tega datuma za prihodnje šolsko leto prijavilo 20 983 kandidatov. V prenosnem roku je svojo prijavo preneslo 817 kandidatov. V programe nižjega poklicnega izobraževanja se je prijavilo 555 kandidatov, v programe srednjega poklicnega izobraževanja 3916 kandidatov, od Prispevek Znani so rezultati vpisa v srednje šole in omejitve vpisa izvira s portala Student.si.

 • Naredite popolne objave na družbenih omrežjih s telefoni serije Huawei P50
  by Studio Nexus on 25. maja, 2022

  Digitalni svet se razvija hitreje kot karkoli doslej, družbena omrežja, kot so TikTok, Instagram in Facebook, pa so prevzela svet in vsak dan štejejo več uporabnikov. So tudi med najbolj priljubljenimi aplikacijami, ki jih uporabniki uporabljajo za povezovanje in izmenjavo različnih oblik vsebin. Priljubljeni profili na družbenih omrežjih z daleč največ sledilci običajno gostijo najbolj Prispevek Naredite popolne objave na družbenih omrežjih s telefoni serije Huawei P50 izvira s portala Student.si.